FC Hyena is bedacht door Lotte Smit en haar man Joris Brieffies. De oprichters van Hotel de Goudfazant en Café Modern hielpen bij de uitvoering van hun plan. Joris en Lotte keken het bioscoop-met-restaurant-concept af van The Electric Cinema in Londen. Hier kunnen de bezoekers voorafgaand aan de film heerlijke snacks en drankjes halen bij de bar in de bioscoopzaal.

Voordat het stel dit pand tot bioscoop transformeerde, voerde Theater M-Lab hier theatervoorstellingen op. Belangrijke culinaire info: FC Hyena beschikt over een houtoven, een zeer kundige kok,

Geschikt voor:

Locatie

Geen voetballers. Geen scheidsrechter. Geen grasmat. Geen clubhuis met lauw kantinebier. Wel: heel veel voetbalplaatjes. Aan de muur in één van de bioscoopzalen. FC Hyena is een filmclub, wijnbar en restaurant. De twee filmzalen doen tevens dienst als workshop-, presentatie- en vergaderruimte. Zaal één is perfect voor groepen van 55 personen, in nummer twee passen er 105, en in het restaurantgedeelte kunnen 100 brainstormers. Voor wie behoefte heeft aan wat extra vergadercomfort: in zaal twee zijn de stoelen vervangen door heerlijk zittende banken.

Bijzonderheden

  • WIFI, goede projectieschermen en techniek in beide zalen
  • flipovers op aanvraag
  • goede break out opties
  • aparte ruimte voor lunch, borrel of diner
  • diverse goede catering opties

 

Bereikbaarheid

FC Hyena bevindt zich aan de noordzijde van het IJ. Het adres: Aambeeldstraat 24. Parkeren kan – vooralsnog – voor de deur.

Scroll naar boven